【答案】A
【解析】细节理解题。根据Back when mammoths and woolly rhinoceroses walked the land, an Arctic ground squirrel buried seeds and fruits in an underground chamber near the Kolyma River in northeastern Siberia.32. Which of the following was NOT used to recreate the ancient plant?
A. Modern nutrients.
B. Parts of its fruit.
C. Its frozen seeds.
D. Plant pots with soil.
【答案】C
【解析】细节理解题。根据Russian scientists dug out the old squirrel hole and found the plant remains 38 meters below the surface. Back at the lab, the team fed nutrients to tissue from three of the fruits to grow shoots. Then the scientists transferred the shoots to pots filled with soil.从果实的一部分取组织,然后给这些组织一定的营养,然后把嫩芽放在有土壤的盆里就能再重新栽培出古代的植物,这里没有提到冻了的种子,故选C。
33. Why are scientists interested in this discovery?
A. It helps them learn how plant life has changed in the past 30,000 years.
B. It can help guide future efforts to protect endangered plant-life.
C. It can provide directions for where to look for other ancient plants.
D. It proves that all plant life can survive for thousands of years when frozen.
【2016届高考英语二轮阅读理解九十天强化训练:47】相关文章:
★ 湖南省岳阳市2014高考英语一轮单项选择训练题(5)及答案
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (55)
★ 【优化方案】2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ题型重组训练:第17组(含解析)
★ 2017高考四川省广安市英语阅读理解一轮系列训练:2(含解析)
★ 【优化方案】2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ规范练:1(含解析)
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (8)
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21