The advantages of such an agreement are great.One can become a doctor knowing that others will grow food,make clothes and build a house for him,in return for the work he does to keep them healthy.If each man had to grow his own food,make his own clothes,build his own house and learn to be his own doctor,he would find it impossible to do any one of these jobs really well.By working together,we make it possible for society to provide us all with food,clothes,shelter and medical care,while leaving each of us with as much freedom as it can.
【解题导语】 世界上没有绝对与世隔绝的人。一个人不可能将所有的事情都做好,也不可能成为全才。在现实生活中,人们应该相互帮助,做到“我为人人,人人为我”。
1.A man living alone in a desert or forest ________.
A.is absolutely free
B.feels happy
C.has limited freedom
D.enjoys no freedom
解析:选C。细节理解题。由第一段“His freedom is limited in several ways.”可以知道,C项正确。
2.According to the writer,he limits his freedom because ________.
A.hunger,thirst and disease limit him
B.others won’t limit theirs
C.the moral sense of the society limits him
D.others will respect him
【2016高考英语一轮复习(福建泉州专用)北师大版选修六《Unit17》强化演练知能闯关】相关文章:
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十七)选修6Unit 2《Poems》
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:选修6 unit1《Art》
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(四十五)选修8Module 3《Foreign Food》(外研版)
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:选修7 unit3《Under the sea》
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(二十五)必修5Unit 5《First aid》
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(三十九)选修7Module 3《Literature》(外研版)
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(四十七)选修8Module 5《The Conquest of the Universe》(外研版)
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21