.A 解析:细节理解题。根据第二段第一句“Students are increasingly using laptops for notetaking because of speed and legibility(清晰度)”可知,学生越来越多地使用笔记本电脑记笔记是因为它的速度和清晰度,这说明用笔记本电脑记笔记速度快、记得多。故选A。
.B 解析:推理判断题。根据第二段第二句“But the research has found laptop users are less able to remember and apply the concepts they have been taught”可知,研究已经发现笔记本电脑的使用者没能记住和应用教给他们的概念。由此可推知,笔记本电脑的使用者在记笔记时是不动脑子的。故选B。
.B 解析:推理判断题。本文通过实验发现了用笔记本电脑记笔记的不良效果和用手记笔记的优势,两者相比突出了用手记笔记的好处。故选B。
.C 解析:推理判断题。根据文章内容可知,本文揭示实验研究的结果,用笔记本电脑记笔记的人记忆和应用概念的能力较差,而用手记笔记的人在考试中的表现更好。由此可推知,本文应该出现在科学杂志里。故选C。
More surprising,perhaps,than the current difficulties of traditional marriage is the fact that marriage itself is alive and increasing.As Skolnick notes,Americans are a marrying people:relative to Europeans,more of us marry at younger age.Moreover,after falling in the early 1970s,the rate of marriage in the United States is now increasing.Even the divorce rates need to be taken in this pro-marriage context:some 80 percent of divorced individuals remarry.Thus,marriage remains,by far,the preferred way of life for the vast majority of people in our society.
【2017届四川省郫县高考英语一轮复习阅读理解训练:5(含解析)】相关文章:
★ 【课堂新坐标】2017届高考英语(通用版)二轮复习完形填空专题训练:技法3 利用词语习惯搭配解题(含解析)
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21