There are countries like Ethiopia and Bolivia which did have a bit of coast but don't any more. Does it matter? The Ethiopians are not happy that the creation of Eritrea means they now have to use another country's port, when before they had a long coastline on the Red Sea.
But why does coastline matter so much? Throughout history people have preferred to live near the sea, and not just for the fish. Sea means trade, which means wealth. Think of the great successful cities like Singapore, New York or Hong Kong today. Russia has fought several wars over the centuries so that its ships could have access to the Baltic, the Black Sea and the Pacific.
________________
语篇解读:本文是一篇议论文。主要论述了地理位置的重要性。They are all surrounded by sea.
D.They had long coastlines before.
解析:选B 细节理解题。根据第四段第四句“In other words ...the second five have no coastline at all.”可知这五个国家都没有海岸线。故答案选B。ndlocked ones?
A.Liechtenstein and Uzbekistan.
B.Iceland and Madagascar.
C.Australia and the United Kingdom.
D.Austria and Switzerland.
解析:选A 细节理解题。根据第五段第一句“Liechtenstein is even more ...are also landlocked.”及第二句中的“There is only one other country in the world in a similar position, 可知列支敦士登和乌兹别克斯坦都是双重内陆国。故答案选A。r to live near the sea.
【2017届高考英语一轮全册复习学案:Unit9《Wheels》(北师大版)】相关文章:
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(四十五)选修8Module 3《Foreign Food》(外研版)
★ 【北师大版】2014届高考英语一轮复习指导课时作业:Unit 5 B卷 Word版含解析
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(八)必修2Unit 3《Computers》
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修4 Unit 2 Working the land
★ (安徽专用)2014届高考英语一轮复习方案 作业手册(1)模块1 《Unit 1 Lifestyles》(含解析) 北师大版必修1
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:选修7 unit4《Sharing》
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修4 Unit 3 A taste of English humour
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21