Today,as the world’s urban population explodes,and cities become more crowded,taller,and more crowded,America’s total number of elevators—900,000 at last count,according to Elevator World magazine’s “2017 Vertical Transportation Industry”—are a force that’s becoming more important than ever.And for the people who really,really love them,it seems like high time that we looked seriously at just what kind of force they are.
【语篇导读】乘坐电梯可能会让人产生不舒服的感觉,其狭小封闭的空间让人感到沉闷窒息。但是,不可否认的是,随着城市的发展,随着高楼大厦的建造,电梯越来越重要,其重要性甚至不亚于汽车。
1What does the underlined word “this” in Paragraph 1 refer to?
A.The enthusiasm for transport vehicles.
B.The desire for a remarkable machine.
C.The particular interests of experts.
D.The general view of elevators.
答案:D
解析:词义猜测题。this通常指代上文的事物,因此可以定位到上一句,即文章的首句,从该句可以看出城市里大多数人认为电梯是平凡的、无足轻重的,故选D项。
2.The author’s purpose in mentioning cars is .
A.to explain people’s preference for elevators
B.to reveal their secret war against elevators
【2016届高考英语二轮复习考点精炼:专题20 词义猜测题】相关文章:
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (3)
★ 四川省2016届高考英语一轮复习课时作业(20) Module 2 Traffic Jam 外研版必修4
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (11)
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(七)必修2Unit 2《The Olympic Games》
★ 【三维设计】2017届高考英语(江苏专用)二轮复习阅读理解解题技法示范课件:1
★ 【优化方案】2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ题型重组训练:第19组(含解析)
★ 【优化方案】2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ题型重组训练:第17组(含解析)
★ (全国通用)2014届高考英语一轮单元复习 限时强化训练二
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (54)
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21