It is the elephant’s great desire for food that makes it both a disturber of the environment and an important builder of its habitat.In its continuous search for the 300 pounds of plants it must have every day,it kills small trees and bushes,as well as pulls branches off big trees.This results in numerous open spaces in not only deep tropical forests but also the woodlands that cover part of the African savannas.In these open spaces,there are numerous plants in various stages of growth,which attract a variety of other plant-eaters.
Take the rain forests for example.In their natural states,the spreading branches overhead shut out sunlight and prevent the growth of plants on the forest floor.By pulling down trees and eating plants,elephants create open spaces,allowing new plants to grow on the forest floor.In such situations,the forests become suitable for large-hoofed plant-eaters to move around and for small-sized plant-eaters to obtain their food as well.
Scientists are worried now that the African elephant has become an endangered species.If the elephant dies out,scientists say,many other animals will also disappear from vast areas of forests and savannas,greatly changing and worsening the whole ecosystem.
【语篇导读】本文是一篇说明文,文章主要介绍了非洲象对非洲大草原生态系统的巨大影响。
5.It can be inferred from the passage that the African elephant .
【2017届高考英语一轮复习考点规范练:30 必修5 Module 6(外研版含解析)】相关文章:
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (58)
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(十八)必修4Unit 3《A taste of English humour》
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修4 Unit 4 Body language
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修5 Unit 5 First aid
★ 【三维设计】2017届高考英语(江苏专用)二轮复习阅读理解解题技法示范课件:10
★ 2017届高考英语二轮复习大题冲关秘籍之日常交际用语大全:高考英语日常交际用语必备习语大全(上)(含解析)
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:选修8 unit2《Cloning》
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(四)必修1Module 4《A Social Survey—My Neighbourhood》(外研版)
★ 【三维设计】2017届高考英语(江苏专用)二轮复习完形填空解题技法示范课件:2
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21