Why was this man so well preserved? It was because he was in a very watery environment, safe from the bacteria that need oxygen to live. Also, the water in the bog was very acidic. The acid preserved the man's skin in the way that animal skin is preserved for leather coats and shoes.
How did he die? Understandably, archaeologists and other scientists wanted to know more about the person that they called “Lindow Man”. His hands and fingernails suggested that he hadn't done heavy manual work in his life—he could have been a rich man. They found that he hadn't died by accident. The archaeologists believe that he was sacrificed to three different gods.
文章大意:本文是一篇关于考古发现的记叙文,文中简要介绍了“Lindow Man”被发现并研究的过程。
1.The underlined word “these” in the first paragraph refers to ________.
A.letters
B.photographs
C.paintings
D.objects
答案:D 指代判断题。根据上文“but archaeologists learn from the objects left behind”可知,此处的these指代的是the objects。故答案选D。
2.Which of the following helped to preserve “Lindow Man”?
A.Ice and low temperature
B.Acid and water
C.Soil and energy
D.Bacteria and oxygen
【2017届浙江省高考英语一轮复习训练:选修八 Unit 5《Meeting your ancestors》】相关文章:
★ 【三维设计】2017版(江苏专用)二轮复习练习:必修3 Unit 2《Language》单元检测(含解析)
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (80)
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:必修3 unit4《Astronomy》
★ (全国通用)2014届高考英语一轮单元复习 限时强化训练十一
★ 北京市2014高考英语一轮复习 练习手册(31)选修7 Unit 1 Living well(含解析)新人教版
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修2 Unit 5 Music
★ 【优化方案】2017届高考英语二轮复习全国卷Ⅱ规范练:8(含解析)
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (17)
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:必修4 Unit 3 A taste of English humour
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21