Not long afterward,at the age of 25,Roussel did just that.He applied the qualities that he had developed in the navy to his composing and became a major force in twentieth century French music.As for Edouard Colonne's inspiring advice that Roussel should devote his life to music,Roussel's naval friend later admitted that he had made it up and that he had never even shown Roussel's manuscript to the conductor.
1.What information can we get from the second paragraph?
A.Albert's grandfather died when Albert was eight years old.
B.Albert's aunt arranged for him to take piano lessons.
C.Albert gave up studying music after he studied to be a soldier in the navy.
D.Albert came to love the sea after summer vacations at the seaside.
解析:选D。细节理解题。由该段的倒数第二句可知,在比利时海边度假让他爱上了大海,因此选D项。
2.From the third paragraph we know that
.
A.in the French Navy,Roussel and two friends began composing
B.Roussel's first public appearance at the church was successful
C.Roussel's naval friend showed the wedding march to Edouard
D.Edouard Colonne advised Roussel to devote his life to music
解析:选B。细节理解题。第三段讲述他当海军的生活,从文中的“he had his first public appearance as a composer”和后面的“That success”可知,B项正确。
【2016届高考英语一轮复习课时规范训练:Module4《Fine Arts-Western,Chinese and Pop Arts》外研版必修2】相关文章:
★ 【北师大版】2014届高考英语一轮复习指导课时作业:Unit 3 A卷 Word版含解析
★ 湖南省汝城二中2014届高考英语一轮复习阅读训练 (83)
★ (安徽专用)2014届高考英语一轮复习方案 作业手册(10)模块4 《Unit 10 Money》(含解析) 北师大版必修1
★ 2014届高考英语一轮复习课时作业(二十八)必修5Module 4《Carnival》(外研版)
★ (安徽专用)2014届高考英语一轮复习方案 作业手册(14)模块5 《Unit 14 Careers》(含解析) 北师大版必修1
★ 【人教版】2014届高考英语一轮复习指导考点针对练:必修2 unit1《Cultural relics》
★ 【浙江专用】2014届高考英语一轮复习课时作业(三十三)选修7Unit 3《Under the sea》
★ 2017届江苏省淮安市新马中学高考牛津译林版英语一轮复习活动单:模块8 Unit 1《The written word》
★ 【北京专用】2014届高考英语一轮复习方案课时作业:选修6 Unit 3 A healthy life
最新
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-24
2017-04-21
2017-04-21